$type=grid$meta=0$readmore=0$snippet=0$count=4$show=home

$type=ticker$meta=0$readmore=0$snippet=0$columns=4$count=9$show=home

7 VALKUILEN DIE U VEEL GELD KUNNEN KOSTEN EN UW ONDERNEMING IN DE PROBLEMEN KUNNEN BRENGEN

Valkuil 1: Onvoldoende cash

Cash is en blijft in elke onderneming het allerbelangrijkste op te volgen item. Een onderneming die financieel sterk staat én voorbereid is, voorkomt problemen.

Uw cashplanning is hier cruciaal.

De meest gemaakte fout bij de opstart van een onderneming is telkens weer te weinig eigen vermogen. Start goed en voorzie voldoende cash ! Leg voldoende provisie aan op uw bankrekening voor te voorziene, maar ook niet te voorziene kosten. Zo zijn er als belangrijke te voorziene kosten vooral de betaling van belastingen, de BTW, de 13de maand, vakantiegeld, sociale bijdragen,… Uw onderneming runnen naargelang de onkosten binnenvallen is financieel dodelijk !

Vaak komen ondernemers in de problemen wanneer ze de aanslag van de belastingen ontvangen en snel moeten betalen, de afrekening van de sociale bijdragen, enz., en deze niet voorzien hebben in hun cashplanning.

Valkuil 2: Gelijkaardig uiterlijk van documenten

Belangrijk is uw inkomende documenten correct te registreren. Was het inkomend document nu een factuur, een rappel van een factuur of een creditnota? Doordat dit soort documenten vaak een gelijkaardig uiterlijk hebben, kan bij de input verwarring ontstaan. Zo worden creditnota’s geboekt als te betalen facturen, of een rappel voor de tweede keer als factuur betaald.

Valkuil 3: Te mild voor wanbetalers.

Alhoewel het zeker niet aangenaam is aan te dringen bij klanten ingeval van laattijdige betaling, is dit in een onderneming een zeer belangrijk op te volgen punt.

Er dient een streng aanmaningsbeleid te worden ontwikkeld en stringent opgevolgd te worden ! Er zijn teveel ondernemingen die maar betalen na aanmaning(en)…

Valkuil 4: Zelf uw leveranciers te vroeg betalen

De klant mag niet te laat, maar gij moogt ook zeker niet te vroeg betalen. Het mag zeker niet de bedoeling zijn dat uw onderneming gaat bank spelen voor andere ondernemingen.

Snelle betaling van leveranciers kan wel, maar dan na onderhandeling van een interessante compensatie, zoals een contantkorting.

Valkuil 5: Uw klantenfacturen te laat versturen

Facturen te laat versturen heeft automatisch als gevolg dat ze ook veel later zullen betaald worden. De uitgaande facturatie moet intern ook goed georganiseerd worden, bijvoorbeeld elke vrijdagnamiddag of elke eerste werkdag van de maand. Op die manier kan ook snel en regelmatig de omzet vergeleken worden met voorgaande maand, jaar,…

Vergelijk ook steeds de effectieve facturatie met diegene die ge verwacht had. Eventueel kan dan nog snel een nacalculatie leiden naar gemaakte en in de toekomst te vermijden fouten.

Valkuil 6: Uw boekhouding niet regelmatig laten afsluiten

In heel wat ondernemingen wordt de boekhouding slechts eenmaal per jaar afgesloten - dit leidt al heel zeker naar een financiële ramp. Beter werken dan verwacht leidt naar onvoorziene belastingen … Slechter werken dan verwacht leidt automatisch regelrecht naar het faillissement. Een schip moet constant worden bijgestuurd, zoniet vaart het op de klippen. Zo ook met een onderneming. Een boekhouding moet regelmatig worden afgesloten, is het niet maandelijks, dan toch allerminst per kwartaal. Telkens moet rekening gehouden worden met de te verwachte kosten (of provisies aanleggen).

Valkuil 7: Tijdig optimaliseren

Tijdig ingrijpen en optimaliseren is een absolute must in de onderneming van vandaag. Dit vereist een snel overzicht en analyse van balans- en resultaten. Een digitale boekhouding en een pro-actieve accountant kunnen u daarbij heel zeker helpen. En de gewenste groei komt dan vanzelf…

$type=two$meta=0$h=0$c=10$p=1$show=/p/events.html

$type=one$au=0$cm=0$c=5$p=1$show=/p/nieuws.html

$type=blogging$cate=1$count=10$meta=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/btw.html

$type=three$meta=0$c=9$p=1$show=/p/belastingen.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/nieuws.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/events.html

In de kijker_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

belastingen,17,btw,7,events,4,faq,20,in de kijker,21,nieuws,28,
ltr
item
TaxTeam Blog: 7 VALKUILEN DIE U VEEL GELD KUNNEN KOSTEN EN UW ONDERNEMING IN DE PROBLEMEN KUNNEN BRENGEN
7 VALKUILEN DIE U VEEL GELD KUNNEN KOSTEN EN UW ONDERNEMING IN DE PROBLEMEN KUNNEN BRENGEN
https://4.bp.blogspot.com/-3Itc_6WBGmA/W83jD4_9BwI/AAAAAAAAAM4/gLt5F4oHZGo0Bug0SD2qWyrkCN0Lg-XHQCK4BGAYYCw/s320/depositphotos_46020163-stockafbeelding-muis-en-muizenval.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-3Itc_6WBGmA/W83jD4_9BwI/AAAAAAAAAM4/gLt5F4oHZGo0Bug0SD2qWyrkCN0Lg-XHQCK4BGAYYCw/s72-c/depositphotos_46020163-stockafbeelding-muis-en-muizenval.jpg
TaxTeam Blog
https://blog.taxteam.be/2018/10/7-valkuilen-die-u-veel-geld-kunnen.html
https://blog.taxteam.be/
https://blog.taxteam.be/
https://blog.taxteam.be/2018/10/7-valkuilen-die-u-veel-geld-kunnen.html
true
2031726804238196664
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden LEES ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Lees alles Aanbevolen LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Terug Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy